nyakers-otsikko

Nyåkers Pepparkakor on yksi Ruotsin vanhimmista piparkakkuleipomoista. Leipomon toiminta alkoi 1950-luvulla kahden veljeksen toimesta. Jo tuohon aikaan Nyåkerin kylä oli tunnettu erinomaisista piparkakuistaan, mutta vasta veljeksien perustaman leipomon myötä myös toispaikkakuntalaiset pääsivät nauttimaan piparkakkujen erinomaisesta mausta.

Piparkakkujen leivonnassa käytettävä resepti on vielä tänä päivänäkin sama kuin silloin kuin veljekset perustivat Nyåkersin leipomon. Omasta, erittäin salaisesta reseptistä johtuen, Nyåkersin piparkakut erottuvat maultaan ja ulkonäöltään muista piparkakkuvalmistajien tuotteista.

Vuonna 1953 leipomo tuhoutui palossa. Veljekset saivatkin pohdittavakseen rakentaako uusi leipomo vai tehdäkö jotain aivan muuta. Omistajat tekivät rohkean päätöksen ja päättivät panostaa suuresti rakentamalla uuden leipomon. Rohkea päätös kannatti ja Nyåkers nousikin lyhyessä ajassa markkinajohtajaksi yhdessä tuon ajan kovimman kilpailijansa ”Pricksin” kanssa.

Toiminta on vuosien saatossa kasvanut yhä suuremmaksi. Nyåkersin piparkakkuja myydään yhä kasvavammissa määrin Ruotsin ulkopuolelle ja ne ovatkin valloittaneet kuluttajien sydämiä jo monessa eri maassa. Toiminnan kasvusta huolimatta, piparkakut leivotaan edelleen samalla tavalla kuin leipomon alkuaikoina - perinteistä reseptiä ja valmistusmenetelmiä kunnioittaen.